Dafo.

Någon som har sett barnprogrammet Dafo?

Olof och Sven är två vuxna karlar som leker med dockor. Tovade dockor. Inga såna där plastdockor. Skulle vilja ha några tovade dockor till barnen. Känns lite bättre än all plast dom leker med annars.
Hur som helst, i programmet kallar dom inte dockorna för dockor utan för MINIATYRER! Det är väldigt viktigt. För vilka karlar vill ertappas med att leka med dockor? Precis, tänkte väl det :)
Dom klär ut sig till byggnadsarbetare och spärrar av ett område med avspärrningsband och koner för att kunna få vara ifred med sina miniatyrer. Den ena miniatyren heter alltså Dafo. Sen blir lekarna till olika berättelser.
Ungefär som när man lekte med barbie-dockor när man var liten :)

Ett roligt program. Tycker jag. Kul att se vad dom hittar på för berättelser.
Men Julle är nog lite för liten...


Varning för Bajsinlägg!

Har haft lite fullt upp ett tag. Lille Julle har haft problem med magen, tarmarna. Vill inte bajsa. Rejäl förstoppning har det resulterat i. Han har inte bajsat av sig själv på sisådär snart 3 veckor tror jag. Det blir hårt, tjockt och trögt. Gör JÄTTE ont för honom att trycka ut. Så istället har han hållt sig. Knipigt igen. Vi har varit tvungna att ge honom microlax. Efter 1:a hände ingenting. Efter 2:a kom lite, lite. Efter 3:e brakade det till. Det gör verkligen jätte ont för honom. Även när han får microlax. Nu efter att han har fått det några gånger, förra veckan och igår, så vill han inte ens byta blöja för han tror att han ska få microlax i stjärten. Nu vill han varken bajsa eller byta blöjan. En ond cirkel har det blivit. Vi har även gett honom laktulos, 5 ml varje morgon. Vilket ska hjälpa tarmarna. Men det har inte hjälpt. Ringde sjukvårdsupplysningen igår. Dom sa att vi kunde öka på och ge honom 10 ml. Får se om det hjälper. Annars får vi åka till farbror doktorn! 

Hans mage har varit så himla stor. Som en fotboll. Efter tömningen igår blev den platt igen :)
Han har varit extremt gnällig också. Sprungit efter en hela tiden. Vill inte leka. Dom har märkt av det på dagis också. Inte så konstigt, han har ju ont i magen. 

Kan hända att detta började när Livia började sitta på pottan. Hon sitter på pottan ca 3ggr om dagen. Kissar och bajsar. Vi frågar om Julle vill sitta på pottan. Men vi tvingar honom absolut inte. Men det kanske påverkar honom psykiskt på något sätt.

Han äter iaf normalt i övrigt. Inge banan. Mycket päron och plommonpuré. Dricker mycket vatten.
Hoppas att det vänder nu och vi slipper åka till doktorn!

Idag innan vi åkte hem från gården var vi ...

mms_img28794 (MMS)

Idag innan vi åkte hem från gården var vi ute i det fin fina vädret. Åkte släde, bob och traktor så klart. Direkt när vi kom hem var det bara att packa om väskan och bege oss till badhuset för 30min babysim. Det gick bra och hon verkade tycka att det var kul. Är supertrött, så blev ett tråkigt inlägg ikväll... God natt!


Kalas.

Nu har vi kalasat. Med massa gottigheter.
Kusinerna busar och är så söta tillsammans!
Det är så kul att alla barnen är jämn gamla. 



Till kvällen har Jossan önskat sig grillat till middag och sen en runda med "Bondespelet". Eftersom det är hennes födelsedag så är det klart att hennes önskan ska gå i uppfyllelse. Ska bli himlans gott med grillat. Blir nog vildsvin, rådjur, hjort eller nå´t liknande. Grillmästar´n Marcus är en kockmästare när det gäller kött!

Gillar´t skarpt!

På ét igen!

Lite seg idag. Har väl sovit i alla fall ca 3h. Alltid något.
Nu är det bara att sätta på ansiktet igen.
Vi ska till gården i Avsta för att fira faster Josefine som fyller år :)
Kanske ska börja med tépåsarna det första jag gör, eller vad tycker ni?



Gårkvällen var trevlig. Jag fick dansa mycket. Lite öm i benen och fötterna idag!

Tackar för en kul kväll!

Laddar inför Folkan...

Yes, you heard me! JAG ska på "Folkan" ikväll.
Och dansa loss till Larz Kristerz :) mohahaha...
Innan det är det förfest hos brorsan och Bea. 

Kände mig inte alls party-sugen imorse. Livia var vaken mellan kl. 03-05 (!). Planen var att gymma på f.m men det struntade vi i. Var hemma och tog det lugnt istället. Njöt av en 2:a frukost. Lackade naglarna. Bloggade. Bajsade i pottan (Livia alltså). Energin har kommit krypandes under dagen. Inbillar jag mig, kanske.

Ögonen har känts extremt hängiga och trötta. Som påsar under dom. Testade ett husmorsknep som jag läste i Emma Wiklunds skönhets bok. Att lägga kamomillté på ögonen. Såg väl allt för rolig ut! Men det kändes mycket mycket bättre efteråt. Det stramade till huden. Öppnade liksom upp ögonen lite.


Nu är det bara att försöka få fart på resten av kroppen!

LCHF

Har kanske blivit lite mycket tjat om mat här den senaste tiden. Men kost intresserar mig
Eftersom vi aldrig har provat LCHF mat tidigare så ville jag ge det ett försök. Så vi har provat några recept denna vecka. En taco-gratäng. Den  gillade vi allihopa. Till och med Julle. Den var väldigt mumsig med philadelphia ost och créme fraiche i botten. Man kände sig mätt på ett bra sätt. Inte svullen mätt. Vi har också provat en ugnspannkaka. Den var mindre god. Julle vägrade äta. Till och med när vi öste på grädde uppe på (!). Den smakade mest ost. Men man blev väldigt mätt efter bara en liten bit. Har också provat ett LCHF bröd. "Ny Start" low carb, köpt på Coop. Johan tyckte det var gott. Jag tyckte det var extremt segt. Men man kände sig väldigt nyttig. Pålägg på det hade jag grönsaker, ost och avokado.

Det känns lite konstigt att äta såhär mycket grädde. Lite onyttigt känns det. Fast grädde är egentligen inget farligt för kroppen. Tvärtom. Men känns ändå lite fel :) Jag har alltid tänkt att om man tar bort all pasta, potatis och ris, då kommer man ju behöva äta dubbelt av allt annat. Så att man kommer få lov att äta 10st köttbullar istället för 5st för att kunna bli mätt...haha Och så är det alltså inte riktigt. Inte av den mat som vi nu har provat. Man blir verkligen MÄTT! Av FETT!

I fortsättningen kommer vi inte endast äta strikt LCHF, för jag älskar pasta ♥.
Men kanske 2-3ggr i veckan. För det är så spännande och kul att prova nya saker!

Husvisning.

Ikväll har vi tittat på "drömhuset" som jag skrev att jag måste ha tidigare.
Vi blev väldigt besvikna! Säger inget mer än så, men det är absolut inte värt 1,5 mille.

Mormor och morfar har varit här också. Busat med ungarna och fikat.

MYS ♥

Nu ska vi titta på "Sons of Anarchy" och denna snygging :)
Om Johan ändå hade haft liiiite mer hår...


Korgar...

Hittade fina färgglada korgar på Åhléns igår. Köpte 2st. 
Den ena har vi fyllt med födelsedagsprylar såsom ballonger, ljus och fiskar till fiskdamm.
Den andra ligger det pysselgrejor i såsom kritor, papper, pärlor, målarfärg mm.

Ordning och reda, pengar på fredag!

Lite kaos i vår vardag.

Idag har det varit full fart, minst sagt!
Har inte fått slå ner arslet i 1 sekund.
Morgonen började med att Johan (!) hade skitat ner sängkläderna. Så jag fick bädda rent. Lämnade Julle på dagis. Sen gick jag och Livia till gymmet för att träna 1,5h. Hon ville inte sova som hon brukar. Vilket har påverkat hela dagen. Gick på stan en sväng innan vi hämtade Julle. Vi åt lunch alla tre. Vid 12.15 skulle en tjej komma och hämta några saker. Vilket gjorde att Livia inte hann sitta på pottan som hon brukar. Vilket i sin tur gjorde att hon sket ner hela sig (upp på ryggen). Så det blev till att boka tvättstugan resten av dagen! Efter mycket skrik somnade till slut Livia kl 14.00.
Julle och jag gjorde kokosplättar till mellanmål. Jätte goda, måste jag säga. Enligt ett LCHF recept. Otroligt mätt blev man på bara ca 5 plättar!

Ingredienser:
2 ägg 
1dl kokos 
1dl vispgrädde 
en gnutta salt 

Gör så här:
Kör kokosflingorna i mixer tills de blir mjöl.
Vispa ihop kokosmjölet, grädde, ägg och saltet. Låt svälla en stund ( 5-10 minuter).
Stek pannkakorna i smör i en stekpanna, klicka ut i små plättar eller hela pannan.
Stek på medellågvärme tills plättarna fått fin färg.

Johan kom hem tidigt för han mådde inge bra. Jag och Julle klädde på oss och gick ut medan han var inne med Livia. Skönt att spendera tid med bara Julle. Vi åkte skridskor för första gången i år :) Första gången någonsin för honom! Han var jätte duktig. Jag fick visserligen hålla upp honom hela tiden. vilket kändes i min rygg. Men han ville inte ta av sig skridskorna när vi hade åkt färdigt. Åkte även lite pulka i backen :)

Hjälp?

Har hänt nånting här. När jag skriver här ser allt bra ut med radbrytningar osv. det blir tomma rader mellan styckena. Alltså jag kan dela upp styckena. Men när jag sen förhandsgranskar eller publicerar då försvinner radbrytningarna, så allt sitter i en klump utan radhopp!!?????
Hur gör man för att fixa detta? Så frustrerande...

Badhuset

Det blev nästan en heldag i badhuset. Eller i alla fall en halv. Gick hemifrån 10.30, kom hem 13.30, barnen somnade i vagnen. Så nu har jag det lite lugnt och skönt. Livia var jätte snäll. Första gången i badhuset för henne. Hon sa inte ett knyst. Var så mycket att titta på hela tiden. Julle ville ABSOLUT inte bada klart. Fikade lite. Sen skulle han bada mer.
Livia den lilla knubbisen. Tog med hennes baddräkt som är mellan 6-12 månader. Hon kom inte i den! Hon fick upp den till knäna..hahaha! Tur nog hade jag även med ett par badbyxor efter Julle, som är för 8-14 kg. Även dom var lite väl tighta i låren. Hon fick hemskt röda märken efter dom. Får se vad hon får ha på sig på babysimmet på söndag. Hon kanske får ta badbyxorna som Julle har nu :)
Mysigt hade vi det i alla fall! ♥
Tack för hjälpen Lovisa, kul att du ville följa med!


Lugn morgon.

Idag är Julle hemma från dagis. För vi ska nämligen till badhuset, tjihoooo!!!
Min kusin Lovisa kommer hit om en stund och ska följa med oss.
Jag vill inte gå dit själv med båda barnen i fall något skulle hända.
Så idag blev det mys-morogn i sängen. Och en super-duper-frukost.

LCHF goes LCHQ

Snart är LCHF ett minne blott. Precis som alla andra dieter. Dom kommer och går. Fast LCHF-dieten tycker jag har varit lite som en religion, eller sekt. Folk har varit heltokiga. Bröd, pasta och potatis har varit svart som synden. Potatis som är en sådan naturlig råvara. Jag tror att om man tränar mycket, så behöver kroppen även en del kolhydrater. Sockret är det som är kroppens bov!
Men nu, kära läsare.
Nu är det LCHQ som gäller!

I alla fall enligt Fredrik Paulún.




Söndagsträning

Blev träning ikväll istället för i morgon. Missar träningen i morgon då jag ska till banken. Vid 17.30 knallade jag mot gymmet. Körde två pass. Cirkel Styrka. CxWorx. Avslutade med 3 km löpning. Har lyckats öka på med 1 km denna vecka. Underbart. Och så kul att träna när passen är fullsatta. Det går bra nu. Med träningen. Har tränat regelbundet sedan nyår. 5 dagar/vecka. Utan att ha varit sjuk. Brukar alltid ha oflyt och bli förkyld/halsont eller liknande precis lagom till man kommit igång med träningen. Hoppas hoppas hoppas att jag klarar mig denna gång.



När jag kom hem vid 19.30 sov barnen. Också underbart.

Nu: Wallander!

Mellanmål

Vårat dagliga mellanmål består av frukt, bär och havremjölk. Alltså smoothie.

Banan. Kiwi. Frysta blåbär/mango/hallon.
En skvätt havremjölk.

Har även börjat strö i lite extra havregryn.

Sen är det bara att mixa och dricka. Julius älskar denna sooshiii


Väntar på de hemmagjorda hamburgarna som J...

mms_img64728 (MMS)

Väntar på de hemmagjorda hamburgarna som Johan lagar...som är dagens lunch.


Fredrik Paulún

Handlade på Coop idag. Fann ett fint erbjudande.



Om man köper 3st varor så får man hans bok "tio genvägar till hälsa" hemskickad med posten. Man behövde inte köpa alla varor vid samma tillfälle. Bara att komma ihåg att spara kvittona för dom ska man skicka med. Man kan även gå in på denna hemsida och bara fylla i alla uppgifterna. Jag valde dessa varor. Juicen ska bli spännande att prova. Gött med massa antioxidanter! Längtar tills boken kommer!!!



Gillar´t!


En morgonrunda på hälsospåret. Barnen vakn...

mms_img64727 (MMS)

En morgonrunda på hälsospåret. Barnen vaknade kl 06.00, underbart på en lördag. Fördelen är ju att man hinner med så mycket.


Makaronilåda

I veckan har vi ätit bl.a stuvade makaroner med falukorv och ugnspannkaka med bacon. Det blev massa makaroner över. Samt korv. Och bacon. Så ikväll blir det makaronilåda till middag. En blandad kompott av veckans rester. Korv, bacon, stuvade makaroner, lök och krossade tomater. Och äggstanning på det.

I vårt hem slänger vi ingen mat minsann! Mat är dyrt. Under hela 2011 handlade vi mat för 49 672 kr. På bara ICA. Vi har ju även handlat på andra ställen. Så man kan nog lägga till 1/4 kanske. Generellt tycker jag att vi handlar bra mat. Lagar bra mat. Inga färdiga köttbullar. Ingen "Godmorgon" juice. Definitivt ingen "Eldorado" mat. Vi köper "Brämhults" färskpressade juice. Och gör egna köttbullar! Maten är det sista vi drar in på om det börjar eka i plånboken i slutet av månaden.



Dagens middag!


Drömhus

Dagens vill ha måste ha!

Åååååhhh, säger jag bara...
Kan någon snäll själ skänka mig och min familj 1,5 miljoner kronor....

VILL HA. VILL HA. VILL HA.
NU. NU. NU.


Huset!

Ska köpa mig några lotter och hoppas på miljonvinst...

Länk...

...till den bästa tantbloggen. Och den bästa förskoleläraren!

http://tsomitant.blogg.se/

BVC-besök

Idag har vi haft gruppträff på BVC.
Tandhygienisten var där och informerade. Om hur många sockerbitar det är i fruktyoghurt, nyponsoppa, saft osv. Att det ska gå minst 2h mellan måltiderna. Borsta tänkerna morgon & kväll från att första tanden tittar fram. Att nappen ska avvänjas vid senast 3-års ålder. Att alltid anmäla tandskada till försäkringskassan.

En tandborste fick vi med oss hem. Den var väldigt kul!



Något som var mindre kul var 6-månaders vaccinationen. En spruta i vardera lår. Men tårarna försvann snabbt efter sticket. Livia är numera 8500 g tung och 66,5 cm lång.
Hon växer så det knakar.

Vi har redan märkt av biverkningarna av vaccinet. Ont i låren. Kinkig. Gnällig. Otröstlig. Gav alvedon så hon fick sova på e.m. Får se hur kvällen går för Johan som blir hemma själv med barnen.

En annan ska ju iväg och boxas :)

Djävulen, himself!

Utanför Julles dagis sitter denna skylt, för tillfället.
Kul, va?

(Kan ju påpeka att det inte är jag som har varit kreativ!)


Det finns/har funnits ett stort gammalt hus bredvid förskolan. Som denna vecka har rivits bort. Väldigt intressant har det varit! Det har tagit dubbelt så lång tid att hämta och lämna. Grävmaskinen och alla lastbilar har haft stor publik! Alla barnen har stått uppradade längs staketet varje dag.

Miniatyrstad



När Julius var liten fick han 2 hinkar med klossar. Först tyckte han bara om att riva de torn som en annan byggde upp. Sen var det kul att först bygga upp torn och sen skynda sig att riva innan det rasade av sig själv. Nu tycker han det är kul att bygga upp städer och köra runt med bilarna. Mamma tycker också att det är roligare med denna lek :)

Livia är inne i det stadiet då hon bara rivar allt som mamma eller Julius bygger upp.

Titta vad mormor kom hit med :-D dom är do...

mms_img64722 (MMS)

Titta vad mormor kom hit med :-D dom är dock inte så fina, jag råkade nästan tappa hela paketet.


Jobbansökan.

De senaste dagarna har jag jobbat med mitt CV. Skrivit personliga brev till flera företag. Läst igenom dokumenten ett antal gånger. Redigerat. Läst. Redigerat. Om och om igen. Johan ska vara pappa-ledig hela sommaren. Juni - september. Och då ska jag jobba. Tjäna in storkovan. Försörja familjen. Jag har tidigare jobbat som personlig assistent på kommunen. Men är förbannat less på deras system.



Idag när vi hade lämnat Julle på dagis drog jag och Livia iväg på en söka-jobb-turné. Tänkte åka runt till alla matbutiker. Konsum. Coop Extra. MM. Ica Matmäster. Willys. Samt Jysk, Rusta och Systembolaget. Vi hann med Konsum och Coop. Sen luktade det inte så gott om lilla fröken längre! Sa till Livia imorse att nu får du koppla på leendet och charma alla chefer och anställda, men istället gör hon så att alla vill hålla för näsan. Jaha, bara att åka hem då. Man kan ju inte söka jobb med en stinkande bebis! Vi får fortsätta turnén senare idag.

Babysim

Nu har Livia fått plats till babysim.
Varje söndag mellan kl 16.00-16.30 kommer vi att befinna oss i badhuset.
En helt ok tid tycker jag. Det är varken sov- eller ättid just då, som hennes rutiner ser ut just nu.
Och om vi skulle vilja åka till gården över helgen så hinner vi hem utan att stressa.

Ska bli spännande att se om hon gillar vatten lika mycket som sin bror.
Han var helt tokig i bassängen när han gick på babysim.
Som fisken i vattnet. Skulle bara dyka.




Mandelskorpor

Bakade skorpor igår kväll. Behövde en gå-bort-present till idag då vi är bjudna på middag.
Funderade länge på vad jag skulle baka. Hade en glasburk hemma som jag ville fylla med något ätbart. Till slut hittade jag detta recept som jag följde, men skippade rivet citronskal då vi inte hade citroner hemma.

Dom blev fantastiskt goda. Så där underbart knapriga som skorpor ska vara.
Saffranskorporna som jag gjorde till jul blev inte lika knapriga.
Denna gång fick dom torka lite längre i ugnen. Vilket gjorde resultat!



Müsli

Jag äter oftast fil på morgonen. Och då vill jag ha en god och nyttig müsli till den. Ibland har jag även i lite frukt. Och även lite keso för extra protein. Den senaste tiden har jag ätit Paulúns müsli. Men tycker att den känns lite enkel. Saknar lite det där lilla extra. Så jag har blandat ihop müslin tillsammans med grovt hackade nötter av olika slag. Samt gojibär. Nu blev det lite mastigare och jag blir lite mättare!


Cake pops.

Idag har jag ätit min första Cake Pop. Har varit väldigt nyfiken på de där bakverken. Det var en gigantisk klubba. Med en slags kladdkaka inuti. Väldigt god, måste jag säga!

Vi fikade på café Engel. Johan tog en chai latte och jag ett goji & havtorn té.
Med oss hem fick vi dessa :) Våra favoriter!




Lyxmiddag

Idag har jag gjort något som jag aldrig gjort förut. Lagat till en oxfilé.
Den blev gudomligt god. Följde ett recept som jag hittade på tasteline.
Helstekt oxfilé med svampsky och italiensk potatispuré.
Gjorde även ett vitlökssmör som jag klickade på köttet.



Köttet kommer från en ko i Avesta, så här kan vi minsann snacka närproducerat och ekologiskt!
Vi köpte 1/3 av en ko i höstas. Så mycket kött blev det. Tur att ens föräldrar har flera frysar som vi kan låna. Vi är sådana som mest äter köttfärs, av det kött som finns. Köttfärssås. Köttbullar. Köttfärsbiffar. Lasagne. Pajer och tacos gör vi ibland. Nu när vi har en massa olika köttbitar av denna ko måste vi ju lära oss att tillaga de olika delarna. Vi har bl.a rostbiff, ryggbiff, entrecóte, fransyska, märgpipa och en massa köttfärs. Spännande tycker jag. Kul att lära sig nya saker.

Att träna sent.

Var på gymmet igår kväll. Ett boxpass mellan kl. 20.15-21.15. Lite väl sent. Enligt mig. Jag var i alla fall pigg och laddad innan träningen denna gång. Annars blir det ju lätt att när man har lagt barnen, så vill man själv bara slänga sig i soffan och göra ingenting. Men nu var jag verkligen laddad. Jag älskar boxträning. Man tränar HELA kroppen. Gör av med alla sina aggretioner. Slår, slår och sparkar. Så hårt man bara kan. EXPLODERAR inombords!

Men, när jag kom hem var det lite svårt varva ner. Det blev inte att jag sov kl 22.00 som i vanliga fall. Då blev det först duschen. Kvällsmat. Massage av älsklingen (!). Kolla fejjan och bloggen om man har blivit bekräftad...

Kröp ner i sängen vid 23-tiden. Men det var fortfarande svårt att komma till ro. Få ner pulsen. Jag kände mig som ett durecell batteri. Ddddddddrrrrrrrrrrrrrr. Några djupa andningar. Yoga andning. Sen gick det lite bättre.


Pottan

Som ni kanske vet så använder Julius fortfarande blöja. Vi försöker. Vi försöker. Och vi försöker. Visar hur man ska använda den. Läser barnböcker som handlar om pottor. Försöker vara överpedagogiska. Han sätter pottan på huvudet och tror att det är en hatt. Pust och stön. Han får springa omkring utan blöja vissa dagar. Då håller han sig från att bajsa och skvätter lite varstans. Han är väl inte redo än helt enkelt.

Livia där emot ska ni veta. Hon använder pottan väldigt flitigt! Hon bajsar i den ibland. Hon är absolut inte blöjfri. Men vi sätter henne på pottan ibland när man ser att hon är på gång och ska bajsa. Så att hon lär sig på en gång vad den är till för, tänkte vi. Och kanske brorsan lär sig av henne hur man ska göra.



Hur gjorde ni för att era barn skulle lära sig använda pottan?

Träning

Hua, vilken träningsvärk jag har idag. Körde ett långpass igår f.m. Först CX Works 30 min. Sen styrketräning 60 min. Rygg & axlar. Är något mör idag. Känns underbart! Ska försöka få in en rutin nu. Träna varje f.m när dom har barnpassning. Måndagar, onsdagar och fredagar + boxning varje torsdag kväll. Beach 2012, here I come!



Boxning ikväll då. Hoppas att mina muskler har mjuknat upp lite tills dess.


Bakartagen

Idag ville Julle baka. Sagt och gjort. Vi slängde ihop en sockerkaka med kardemumma. Han måttade ihop alla ingredienser så duktigt. När jag sedan skulle ta fram formen kom jag på att jag hade kastat den. För att den var sönder. Vi hade en sån där med avtagbar botten. Och den läckte så all smet rann ut och brände fast i ugnen. Inte kul. Måste köpa en ny snarast! Jag knackade på hos grannen och fick låna deras sockerkaksform :)



Den blev riktigt bra. Helt perfekt. Första gången vi provar kardemumma smak. Rekommenderas verkligen! Hittade receptet i Leila Lindholms bakbok a piece of cake. Packeterade in två bitar i folie som grannen fick. Som tack för lånet av formen. En liten smakbit sådär :)

Liten fågelunge



Vi har en riktig liten fågelunge. Som flaxar med armarna. Och tjuter.
Ni ska höra när båda barnen skriker ikapp. Den ena först, sen svarar den andra. Ibland skriker Livia så högt att Julius inte står ut. Han går då och hämtar hörselkåporna. Såna som man själv gärna skulle vilja ha ibland. Nästan allt för ofta! För att vila öronen lite. Det är lite märkligt det där. Först försöker man lära sina barn att prata. Man vill inget hellre. Säg - Mamma. Nej, säg Mamma. Julius lärde sig först att säga pappa. Det var inte alls länge sen som han började säga mamma. Man blev så glad. Nu säger han det hela tiden. Hela hela hela tiden. Mamma titta här, mamma kom, mamma hämta det, mamma sitta här...osv. Till slut blir man tokig. Vill inget hellre än att ungen ska vara tyst. Ibland :)

Vinterdag

Idag har Julius som sagt varit på dagis. Första dagen för i år. Efter mer än 2 veckors ledighet. Han var lite gnällig vid lämningen, men när han vinkade i fönstret var han glad igen. Min kusin Lovisa kom och hälsade på idag. Kul med lite vuxet sällskap! Så man inte bara behöver prata bebis-språk hela dagarna. Hon vaktade Livia medan jag hämtade Julle på dagis. Så jag behövde bara dra 1 pulka :)

Julius har inte sovit middag nu när han har varit hemma. Det har funkat jätte bra. Idag visste vi inte hur vi skulle göra om han skulle orka en hel dag utan lite extra sömn, när han har varit på dagis igen. Efter lunchen ville han inte sova, utan var hur pigg som helst. Så gick vi ut på en härlig promenad i det fina vädret. Livia sov i vagnen och Julle knatade på. När vi kom hem igen lekte vi på gården. Skottade en labyrint som man kunde springa och jaga varandra i. Det tyckte han var jätte kul!



Efter att ha varit ute över 1h gick vi in och åt lite mellis. Gissa vad som hände sen?
Jo, Julle totaldeckade i soffan! Kl 14.45. Lär nog väcka honom snart.

- Hur gör era barn? Sover dom middag?

Idag är jullovetöver och dagis börjar igen...

mms_img64717 (MMS)

Idag är jullovetöver och dagis börjar igen. Såhär glad är man då. Julle har varit hopplös de senaste dagarna. Klättrat på väggarna, bokstavligt talat! Pekat på dagisfotot varje dag och sagt alla barnens namn :-) Äntligen är det vardag igen!


En mindre chock...

Slog på datorn och det första jag ser när jag loggar in på bloggen är att jag har fått massor av kommentarer. Var kom alla ifrån, sådär helt plötsligt? Jag fattar ingenting, liksom! Men missförstå mig inte, det är så klart fruktansvärt hemskt jävla (ursäkta) kul. Det gör ju så att jag vill fortsätta skriva. Era fina kommentarer ger mig energi och glädje!

Tack kära läsare!

Vi är på bibblan och leker. Julius älskar ...

mms_img64716 (MMS)

Vi är på bibblan och leker. Julius älskar att rita på denna vägg :-)


ostkaka

Hittade en keso i kylen som hade blitt lite gammal.
Så slängde ihop en ostkaka istället för att kasta den :)

Himla god ostkaka är det, och super enkel att göra!
Dessutom väldigt nyttig!

Blanda ihop 3st ägg, 5 msk socker (jag brukar bara ta 3 msk), ½ dl malen mandel (jag skippar den), ½ dl mjöl, 3 dl mjölk och 500g keso. Grädda ca 40min - 1h i ugnen (man får känna lite hur lös den är).



Kan förvaras 4-6 dagar i kylen, 6 månader i frys.

Har besökt gymmet nu på f.m medan dom hade barnpassning.
När vi kom hem smaskade vi på denna :)

Livias pall



Blev inte lika nöjd som med Julius pall. Denna typ av skrivstil passade bättre på hans namn. Men så här blev den i alla fall.

Kläder

Det blev att jag stannade hemma ikväll. Tråkig jag är va? Fruktansvärt! Livia har varit gnällig hela kvällen. Magproblem. Jag badade med barnen medan Johan åkte och hämtade pizza :) Sen har vi tittat på "Mamma Mu". En av Julius favoriter. Livia var somnade i min famn. Väldigt sällan hon gör det. Så hon var nog extremt trött. Det är ju det mysigaste som finns när dom somnar i ens famn! Mmmmmmmyyyyyssss i massor. Imorn ska Johan jobba. Och då vill jag inte vara tröttare eller segare än jag är utan att ha varit på krogrunda. Hah.

Har fotat lite kläder som jag ska lägga ut på Tradera...





Några utav plaggen.

Familjemys

Idag har vi en lugn hemmadag. Välbehövligt känner jag. Då Livia har härjat 3 nätter i rad igen. Hon har ett mönster. Sover bra 3 nätter, sover dåligt 3 nätter, ungefär. Familjen Wallberg kom på besök. Vi tog en lång promenad tillsammans. Det var skönt med frisk luft!



Nu är frågan hur kvällen kommer att se ut...
En lugn hemmakväll med älsklingen och "Gladiatorerna"?
eller
En krogrunda med Kajsa och Julia?

Hmmm....

Livia 6 månader!



Idag är vårt älskade lilla hjärta ♥ 6 månader!
Vi har firat i massor. Med fika HELA dagen :)

Först hemma hos farfar & Kerstin på förmiddagen. Det var så mysigt.
Sen åkte vi direkt ut till Sörvik. Mor och far är i fjällstugan så vi tänkte passa på att bjuda några vänner på fika medan vi har ett hus tillgängligt :) Kusin Mathilda kom och lekte med barnen en stund innan hon skulle vidare till Örebro. Jag låtsades vara Leila Lindholm. Men misslyckades totalt! Försökte mig på att göra en citronpaj med hallonmaräng. Jävligt avancerat enligt mig. Upptäckte det förstås när det var för sent. Resultatet blev en paj med rinnig sylt, enligt barnen. Den gick iaf att äta. Som tur var hade vi även massa olika kakor och saffransbullar. Nästa gång får jag köra på ett säkert kort och baka något som är omöjligt att misslyckas med. Men det är ju så kul att prova nya saker.




Upptagna.

Ursäkta att jag inte har skrivit. Har inte haft en lugn stund. Igår var vi på öppna förskolan mellan 10-13. Lekte och åt lunch där. Promenad hem. Barnen somnade i vagnen. Väl hemma fick vi ta ytterligare en promenad med hunden. Under promenaden hände en kul grej. Mötte bussen, som stannade mitt i vägen och öppnade dörrarna. Vad nu då tänkte jag, tror han att vi vill åka med? Chauffören frågade om hunden var en amerikansk cocker spanien. Ja, vill du ha henne? Också frågade han var hon kom ifrån och att han hade 2st hemma som var från Leksand. Ok. Också skulle han berätta att det var hundutställning i ishallen snart och tyckte att jag borde komma dit och titta. Öööh...ja, jo, kanske det... Inte alla buss-chaufförer som skulle göra så, dom har väl en tid att passa? Trevlig var han iaf. Jag var mest förvånad och visste inte vad jag skulle säga. Blev full i skratt efteråt.

På kvällen skulle jag åka till röda korset med lite bebiskläder. Sen vidare till Ica. Sen till gymmet. När jag skulle kliva ur bilen vid första stoppet fick jag inte upp dörren. Vad fan nu då. Jag knuffade, hårdare och hårdare. Tillslut nästan sparkade. Den ville inte öppna. Provade samma sak med passagerarsidan. Men nej. Ringde till Johan och frågade vad jag skulle göra. Kanske kan jag försöka vifta hit någon som går utanför, men dom skulle väl undra vad jag är för galning... Dom skulle nog ha sprungit därifrån snabbare än kvickt! Jag åkte hem så Johan kunde öppna dörren utifrån. Jag kommer hem. Öppnar dörren. Den öppnar sig utan en minsta lilla knuff. Åååååh!

Nu har jag delat med mig av en händelserik dag :)


Pallen

Några julklappar som barnen fick...



Den rosa pallen ska jag göra fotavtryck på och skriva Livia.
Så hon får en likadan som Julius har.



Det är ju inte det lättaste med att göra fotavtryck. Inga tryck blir likadana.
Julles fötter är 2 månader gamla. Hade velat göra Livias tidigare innan dom blivit allt för stora, dom växer ju så snabbt.



Lyckades göra ett avtryck på pallen idag. Sen blev hon ursinnig! Får ta andra foten en annan dag :)
När pallen är klar ska jag visa er resultatet!

Frukost

Varje dag går jag just nu och längtar efter morgondagens frukost :)
Frukosten är ju dagens bästa måltid!



Idag blev det smörgås ("Doktorns bästa" Perers mjölkfria) med rökt vildsvin från Strängnäs (!).
En tallrik med keso, naturell yoghurt, kiwi, müsli och gojibär. Färskpressad apelsinjuice.

Vi provar just nu att använda "valio" produkter för att se om vi blir mindre fisiga här hemma..haha!
Jag känner mig som om jag har världens ballongmage och har magont lite då och då, får se om det blir någon skillnad...

Granen är naken!

Idag har vi klätt av granen. Nu är den NAKEN!
Nästan hela granen hamnade på golvet.



När jag sen skulle dammsuga började den låta konstigt. Öppnade den och då var den totalt överfull av barr..haha Som tur var hittade jag en till påse i städskåpet, men lär nog köpa fler idag eftersom vi ska kasta ut den och då kommer nog resten av granen hamna på golvet.



Granen har iaf stått sig i 4 veckor :)

RSS 2.0