Sista gången.

Nu har jag bestämt mig.
Att lägga ner den här bloggen.

Inget svårt beslut egentligen. Utan helt logiskt. Hade en blogg tidigare som jag skrev i under graviditeten med Julius och fortsatte sedan skriva under föräldraledigheten tills han blev ca 1,5år.

Denna har jag haft under graviditeten med Livia ända tills nu när hon snart är 1,5år och föräldraledigheten börjar ta slut.

Jag tycker det är kul att ha en blogg att skiva i. Men vill inte bara skriva om vår vardag utan mer inriktat på nåt speciellt ämne som tex bakblogg, träningsblogg, kost & hälsa etc. Nu har jag haft graviditets- & mammablogg. Får se vad nästa blir... kanske husrenoveringsblogg eller studentblogg :)

Hur som helst kommer jag garanterat att återkomma!

Nu tackar jag för mig och för att ni har följt mig och min fina lilla familj :)

På återseende!


Titta hon pratar också!

Livia har varit betydligt snabbare på att lära sig prata jämfört med Julius.
Alltså riktiga ord på svenska och inte bebisspråk som ingen förstår än mamma och pappa. 
 
Tror det kan bero på att hon härmar Julius som är väldigt duktig på att upprepa ALLT och tjata, tjata, tjata tills en annan blir tokig i skallen! Hon var kanske runt halvåret när de första orden kom. Sen har det bara kommit mer och mer. Julius började inte prata svenska förrän han började på dagis.
 
Några ord som hon säger är;
mamma, pappa, vatten, äta, titta, där, lampa, hoppa, vovve, gris, tutte, tack, 
häst, äpple, strumpa, bajsa, hej, hejdå, Zimba, Pingu, boll, blomma, bada, inte

En del ord kan hon sätta ihop som t.ex. titta där, där vovve, hej pappa, inte äta.
Djur som hon kan låta som och härma är; hund, gris, får, ko, orm, höna.
Kroppsdelar som hon pekar på är; näsa, mun, öga, öra, mage, fot.
 
Hon har blivit så stor våran lilla tjej! Nu tycker hon inte längre att det går snabbare att krypa, utan nu är det att som gäller! Hon går och går och går och går överallt, inne som ute. Vagnen dissar hon totalt! Ska man ut på promenad får man inte ha bråttom :) 

Och att bli matad, NEJ tack! Hon är ju stora tjejen. Stora tjejer äter själv!
 
I januari ska våran stora tjej börja på dagis :) 
Om jag får gissa tror jag att hon längtar, för hon älskar att vara på Julles dagis!
 

Fredagsmys.

Nu är det fredagsmys...tra la la laaa la laaaaaa...

Kvällsmys med plockmat denna fredag.
Det gick verkligen hem. Julle plockade i sig snabbt, Livia åt lite samtidigt som hon knatade omkring.

Bra, god, nyttig och mättande snacks!


Steppo.

Äntligen har den kommit!
Oj så jag har väntat!
I typ 1 år.

Hittade ett reklamblad på öppna förskolan om denna speciella fotpall för barn. Mailade dom förra hösten, i september om jag minns rätt. Dom hade inte kommit igång med produktionen än just då. Fick mail för någon vecka sedan att dom nu var redo att skickas, samt om jag fortfarande var intresserad. Absolut! Fick välja färg också, cerise så klart :)

Idag fick vi hem paketet :)
Så kul! Julle vill nu springa och kissa hela tiden. Den är så bra för man kan placera om pallarna så den blir i olika höjd, så den passar barnet.


Torkad och redo.

Nu har all svamp torkat. Helt otroligt så de krympte. Blev ju nästan ingenting kvar utav de! De måste innehålla in i Norden mycket vatten.

Föräldrarna for iväg till Ikea i söndags och köpte glasburkar åt mig. Som tur var! Lyckades fylla 5 st burkar i olika storlekar.

Använde lite svamp till middagen igår, i såsen till kycklingen. Och idag hackade jag i lite i köttfärsbiffarna. Mycket roligare att laga mat med egna råvaror! Har dock lite svårt att komma på maträtter som man kan ha denna fina smakrika råvara i, hjälp mig!!!!


Återbesök hos tandläkar'n.

Idag har vi fortsatt inskolningen. Ja, hos tandläkaren alltså. Eftersom lille herrn inte var så medgörlig förra gången. Men nu ni, nu gick det betydligt mycket bättre!

Han hade bråttom in i rummet. Flög upp i stolen. Mamma fick inte sitta bredvid. Han sa åt tandläkarn att genast hissa upp honom. Sen ville tandläkarn att han skulle ligga ner, men det gick han inte riktigt med på!

Han gapade STORT hela tiden. Och var så himla duktig. Vi var klara på bara några minuter. Jag blev verkligen helt paff! Med sig fick han en liten bok.

Nästa gång vi ska dit är om 1,5 år.


Höstdag.

Idag spenderade vi eftermiddagen i skogen, jag och barnen. Hur skönt som helst.

Packade ryggan med mellis, som vi sen njöt utav i skogen. Allt blir verkligen sååå mycket godare när man äter det i skogen!

Vi lekte i kojan. Lekte med herr & fru kotte med sina barn. Lekte inte nudda mark, som Julle tyckte var roligast! Hoppade från sten till sten. Han hade jättekul och ville absolut inte gå hem.

När vi till slut gick hem plockade vi med oss några löv som vi sen använde och målade med på papper. Fina färgglada höstlöv blev det :)


Rättvik marknad.

Idag drog vi iväg på äventyr. Jag, barnen och mormor. Till Rättvik. Och Sveriges bästa marknad. Ja, faktiskt. Tycker att den fortfarande håller måttet uppe. Där finns allt som man förväntar sig plus en hel del till. Många som säger att det bara är skit, men då har dom inte varit på Ludvikas marknad - då snackar vi skit!

Så sjukt mycket är det i Rättvik. Och ännu mera sjukt många människor. Vi hann nog bara se 1/3 på 3 timmar. Men så hade vi ju barnen med också som krävde sitt.

Julle åkte karuseller för fullt. Kul att han törs igen för i somras totalvägra han. Köpte choklad. Belgisk våffla. Och 'kårv mä brö'. Ullstrumpor till Livia och ullvantar till Julle. En ballong som Livia prompt skulle ha! Renkorv & älgkorv till Johan.

Till slut gav vi upp för att det inte gick att ta sig fram på gatorna!

En bra lördag med strålande solsken!


Me&I.

Gillar mina nya jeans skarpt!

Från märket Me&I som annars säljer barnkläder.

Lite billigare än alla andra märkesjeans.


Tråååååkigt!!

Julle har fått ändrade tider på dagis nu fr.o.m. 1 oktober. Han är numer där tis-tors mellan 8.30-13.30. Första dagen idag!

Livia sover som vanligt mellan 11.30-13.30, så just nu har jag tråååååkigt! Vad ska jag göra under tiden som ena ungen sover och den andra är på dagis? Hm...hade inte tänkt på det :)

Får väl hitta på nåt ännu tråkigare som att städa, diska, tvätta...bläääää!!!

Blir nog lite hemmaträning, läsa tidningar, blogga(!), baka eller sova om det har varit en jobbig natt.


RSS 2.0