Mamma muuuu är kuuuul.

mms_img63705 (MMS)

Mamma muuuu är kuuuul.


Saften



Nu är saften upphälld i flaskor. Den blev ju inte alls lika rosa och fin som på bilden i tidningen. Stod att man skulle ha rörsocker, men det var också den som gjorde att den blev mörk i färgen. Innan var den rosa och fin, precis som man vill ha den! Kanske funkar med vanligt strösocker också. 

Smakade helt ok!

Rabarber-nojja

Har fått dille på rabarber. Kanske för att det fanns så många olika recept i Coop-bladet och ICA buffé bladet. Och för att vi har fina rabarber ute på gården här hemma. Som alla får ta utav. Eller?

Fanns recept på paj. Saft. Kaka i långpanna. Muffins. En kaka. En annan kaka. En annan saft. En annan paj. o.s.v. Alla innehållande rabarber. Rabarbern är som godast när syrenen blommar, stod det. Eller nå´t liknande. 

Jag plockade åt mig några stjälkar. Närmare 15st. Tyckte att detta måste väl räcka till en paj. Men ooooops, gick visst bara åt 4st. Så nu har jag gjort iordning saft, som ska stå under natten. Samt jordgubbs- & rabarberrutor som jag har fryst in. 

- Nu väntar vi bara på fikagäster!




Är på utflykt till Skuthamn idag med öppna...

mms_img40959 (MMS)

Är på utflykt till Skuthamn idag med öppna förskolan.


Kvällsmat: knäckig rabarberpaj, med vanilj...

mms_img38979 (MMS)

Kvällsmat: knäckig rabarberpaj, med vaniljglass.


Gaaaah, ta det lugnt Livia!

Jag vill inte att Livia ska börja gå än. Inte riktigt än. Hon får gärna vänta så länge som möjligt.
Älskar att se henne krypa omkring! Men hon reser sig allt mer och mer. När vi lämnade Julle på dagis idag var hon snabb ut i hallen och jag kom strax efter och då hade hon redan hunnit upp för 3 trappsteg.

NEJ! STOPP! STANNA! STILL!



blommor...

Nu har vi fått växter på balkongen. Känns sent, men får väl se om de överlever "vintern" som ska komma till helgen. Ska ju bli snöblandat regn, igen! Snö i juni? Vad är detta???

Fick lite luktärter som ska klättra upp på spaljén och krasse som är ätliga blommor i en låda. Och något som ska bli lila blommor i en annan låda. Av snälla mormor. Får se hur de klarar sig, som sagt. 



Och någonting stort har hänt. En av mina 4 orkidéer blommar igen! Tror knappt det är sant. Den har redan 7 stora fina blommor och 2 till är på väg, jag såg det först igår. Detta har aldrig hänt tidigare. Är överlycklig! En annan orkidé kommer nog också få blommor snart, hoppas hoppas :)



Helgen.

Igår blev det först en löprunda innan frukost. Promenad på stan då det har varit marknad hela helgen. Köpte 14 par strumpor för 100kr. Som varje år. Och jag hinner alltid slita ut dom på ett år. Var tomt i strumplådan nu! Lite marknadsgodis så klart. Mors dag present till mamsen också ♥

Sen hade vi en utflykt till Strängnäs efter lunch. Barnens kusin fyllde 5 år. Det blev STORfika. Lek & bus. Grillning. Och småfika innan vi åkte hem igen. 



När jag vaknade idag fick jag först veta att Sverige vunnit Eurovision song contest. Lycka! Världens bästa Loreen. Hon är så sjukt jävla bra! Blev det ännu en löprunda innan frukost. Sen fick jag mors dag present av barnen. Presentkort på ansiktsbehandling ♥

Sen åkte vi ut till Sörvik för att fira min mamma, med tårta och grillning. Vi var ute hela dagen. Barnen badade hela dagen i den nyinköpta barnpoolen. Livia är som tokig i vatten! Så kul! 




Våra små sommarbarn :)



Har varit hos Sussie och barnen hela efter...

mms_img18056 (MMS)

Har varit hos Sussie och barnen hela eftermiddagen idag. Båda barnen älskade denna lilla pool, speciellt Livia som kröp i och ur hela tiden. Åt rabarber paj med glass. Och sen fick vi hamburgare :-) Fler besök där blir det definitivt! Hihi.


Trött? Jag?

Hörde på gymmet härom dagen att om man hade välvårdade naglar, eller ja, i alla fall lite färg på dom, så blev man inte att se lika trött ut. Så om någon nu mot förmodan skulle säga till mig att jag ser trött ut, så är det bara att lite spontant visa händerna och säga vadå? Trött? Jag?
Nej, det kan jag väl aldrig tro!

Målade även tånaglarna för säkerhets skull!



Idag kör vi utomhus träning, Livia och jag.

mms_img42369 (MMS)

Idag kör vi utomhus träning, Livia och jag.


Försommarfest.

Ikväll har vi varit på fest. På Julles förskola. 
Det var tema "Djur". Barnen skulle vara utklädda till djur om de ville. De har övat och övat och övat på sånger om djur hela våren, just till ikväll. Julle har även övat hemma, så jag har också lärt mig sångerna. Också skulle man ha med sig fikabröd, köpt eller bakat, till fikabuffén.

Funderade länge på hur jag skulle lyckas klä ut Julle, då han vägrar att ha på sig konstiga dräkter och dylikt. Sökte lite på nätet och fann en sida där man kunde beställa djurmössa + svans. Perfekt, det måste han ju kunna gå med på att ha sig, tänkte jag då. Krokodilen var coolast, men slutsåld, så blev apa. Och det gick hem! Tror jag ska beställa samma sak fast kanin till Livia :) 

Jag bakade cupcakes med frosting och dekoration. Och kokostoppar doppade i mörk choklad. Allt blev uppätet :) Fanns allt möjligt på fikabuffén. Kolakakor, hallongrottor, chokladkakor med godis, chokladmuffins, flera olika chokladbollar, mockarutor, bullar m.m. 

Vi grillade även korv. Gick tipspromenad som handlade om djur. 







Härligt med fräscha mattor igen, tycker vi!

mms_img42363 (MMS)

Härligt med fräscha mattor igen, tycker vi!


Njuter!!!

Äntligen har vi fått hit värmen! I like!

Tror även att barnen tycker det är skönt. Julle har gått i foppisar och shorts, utan blöja (!), ute. Han säger till när han är kissnödig och vill då kissa på gäs, eller på bomma. Pott-träningen har alltså funkat galant. Det tog egentligen inte mer än 1-2 dagar :) men något bajs har det inte kommit. Det händer oftast när han är på dagis, och där har han ju fortfarande blöja. Vi har fått hem mattorna igen från kemtvätten. 

Livia älskar att krypa omkring i gräset. I sanden och sila sanden mellan fingrarna. Stoppa allt i munnen. Pinnar. Stenar. Gräs. Kottar. Barr. Men Julle är snabbt där och säger ajabaja blääää.

Livia och jag hittar på saker på f.m medan brorsan är på dagis. Öppna förskolan. Biblioteket. Kyrkis. Eller lek med någon av hennes kompisar. Sen sover hon 2h efter att vi hämtat hem Julle. Skönt med bara en sovtid att passa! Julle sover inte alls på dagarna längre. Vi äter lunch och myser lite medan Livia sover.

Tog oss en cykeltur idag på e.m. Hälsade på pappa på jobbet. Vidare till Skuthamn där vi åkte rutschkana och kände på vattnet. Julle var bra sugen på att bada! Jag med lär jag väl erkänna. Inte alls så kallt. Men vi väntar några dagar :) Sen cyklade vi vidare till McDonald´s för att köpa glass, men deras maskin fungerade inte, besvikna barn fick jag då. De fick nöja sig med en mugg vatten. Stannade till i Stadsparken och tittade på alla barn som lekte. Vidare hemåt. Julle lyckades tjata till sig en Piggelin vid Tre krokars loppis...





Vill bara slänga in en bild på världens sö...

mms_img24937 (MMS)

Vill bara slänga in en bild på världens sötaste <3


Vi har varit på gården hela helgen sen i t...

mms_img24935 (MMS)

Vi har varit på gården hela helgen sen i torsdags. Jag har målat utemöbler. Johan har grejat mer i skogen, och blivit sjuk. Barnen har hälsat på en massa får, höns, ankor och getter vid granngården. Det är kul med djur minsann!


Livia äter jordgubbar för första gången. M...

mms_img24933 (MMS)

Livia äter jordgubbar för första gången. Mumma!


Väntar på att kyrkbus ska börja. Idag fick...

mms_img66259 (MMS)

Väntar på att kyrkbus ska börja. Idag fick dom ta med sig gosedjur, så Julle tog med sig sin älskade Blixten som han sover med.


Mina frisyrer...

Ok, nu har jag skrapat ihop några bilder på mig själv med olika frisyrer.

Varsågoda att tycka och kommentera...

Bild 1


Bild 2


Bild 3


Bild 4


Bild 5


Bild 6


Mjukglass

Idag har vi varit ute nästan hela dagen. Fint, men många kalla vindar.
Tog en promenad med syskonvagnen på förmiddagen. Förbi paddlarklubben där mormor & morfar hade städdag med föreningen. Julle snodde åt sig en kanelbulle. Också rev han av en bit och gav till syrran. Så hon har smakat kanelbulle för första gången idag. (P.s hon gilla´t). Fortsatte ner på stan. Åt lunch på McDonalds. Typ 2:a gången för Julle. Ingen favorit, då han endast äter pommes. Försökte med hamburgare. Icke. Chicken nuggets. Icke. Gick vidare till stadsparken för att leka lite. Livia sov i vagnen ca 2h.

Hem och vilade en kortis.

Sen tog vi en tur med cykelkärran. Till Hillängekiosken och köpte mjukglass. Som Julle har tjatat om hela helgen. Livia fick också smaka lite, för första gången. Till slut satt hon typ med skeden själv i glassen! Vidare till Gammelgården för att titta på kaninerna. Som dessvärre var instängda. 

Hem och lekte på gården innan middagsdags. 


Glass-stund i bokformat.



Bara jag.

Har inte hunnit visa er ordentligt. Men förra veckan klippte jag mig.
Bestämde mig för att låta håret växa ut igen. Efter att ha haft riktigt kort i några år.
Om J och jag ska gifta oss nån gång i framtiden, då vill jag ha långt hår, fniss.
Så klippte av det i nacken för att jämna till det lite. Blev lite mer av en frisyr iaf.
Lite mer jämnt. Så nu är det bara att låta det växa.

Lite slingor blev det också. Får mer sommarfeeling då :)



Tänkte visa er några av alla frisyrer som jag har haft genom tiderna. 
Det är en hel del, eftersom min mamma är frisör. 
Så får ni säga vilken ni tycker jag passar bäst i, kul va?

Men det kommer en annan dag!

Pott-träning dag 1

Första seriösa dagen med pott-träning för Julle gick ju över förväntan!
Både Johan och jag är helt paffa!

Blöjan åkte av direkt han kom hem från dagis. Pottan ställdes på golvet i vardagsrummet. 
Han höll sig ett bra tag, tror jag. Det kom först en skvätt på golvet. 
Men sen, sen siddu, satte han sig på pottan och kissade.

Vi var inne hela eftermiddagen. Och under dessa timmarna lärde han sig faktiskt att själv känna när han blev kissnödig. Han har inte fattat det tidigare, den där kopplingen till hjärnan att
aha, nu kommer det snart!
Men nu finns den där! Under tiden som han lekte kunde han helt plötsligt avbryta leken och springa och sätta sig på pottan för att kissa. Så hela 5 gånger blev det kiss i pottan igår. 

Får se hur det går idag. Jag hoppas på att få se lite poopelipoop i pottan :)

"Hunden"

Har gjort några yogaövningar. Lite solhälsningar. Hunden - som är vilopositionen. 

Livia tycker att det ser väldigt spännande ut.
Och det tog inte lång tid förrän hon själv började göra yogaövningar. 
Hunden är så klart hennes favorit...



Hon är dock lite stel i benen. Behöver träna på att få ner hälarna ordentligt! 
Raka ben. Slappna av i axlarna. Spreta med fingrarna. Långa och djupa andetag. 

Övning ger färdighet!

Rumpan bar.

Idag åkte våra ryamattor iväg på kemtvätt. 
Dom kommer inte hem igen förrän efter långhelgen, närmare bestämt måndag den 21/5. 
Dom behövde sig en omgång, milt sagt. Där på fanns en blandning av;
Jullekiss-Liviakräka-Sköldiskiss-Bennahår-Granbarr. 

Medan mattorna tvättas och vi är utan mattor, varför inte passa på att låta barnen springa med rumpan bar? Oooh så mysigt att få jaga små barnarumpor, pussa och nypa lite :) Det är vad jag ska göra i 1,5 vecka. Sen får vi se om Julle klarar sig utan blöja, iaf dagtid...hmm, inte så troligt...



Pratstund.



Hade en tidig pratstund imorse med lillgumsan. Hon börjar härma lite mer nu.
När pappa J kommer hem från jobbet brukar hon säga: Heeeej ap.
Jag tolkar det som Hej pappa, men det är klart, det kan ju lika gärna betyda Hej apa
Eller något helt annat...hmm men när jag tänker efter så är ju pappa och apa typ samma sak ;) 

När di små börjar tala handlar det om en tolkningsfråga.

Majsplättar m. bacon

Idag hade jag noll inspiration till middagen.
Trött på det gamla vanliga.
Ingen ork att sitta och söka på nätet.

Tittade i frysen och tog fram ett baconpaket. Vi har fullt med matlådor i kylen så vi har lunch till morgondagen iaf, det behödes inte fixas. Tänkte tråkigt för mig själv att jaja jag slänger ihop en baconsås m. makaroner. Men så fick jag se att det fanns recept på baconpaketet. Spännande! Det måste provas!

Gjorde dock inte precis som det stod där. 

Blandade ihop mjöl, bakpulver, salt, mjölk och ägg.
Hällde i 3 små burkar med majs och förstekt gullök.
Körde sen lite med mixerstaven i smeten för att krossa sönder majskornen och få lite slätare smet. 
Sen är det bara att steka.

Vi åt det med bacon. Man kan även ha en fin grön sallad. Eller bara med sylt och grädde. Man kan äta de som mellanmål eller till frukost! Hur bra som helst. Och jag tyckte dom var jättegoda, väldigt mättande. Julle tyckte bläääää, men baconen åt han. Livia åt för fullt :) hon bara matade in fulla munnen...



Utomhuslek

Vi har varit ute och lekt i 2 dagar. Såååå härligt väder juh!
Gillas skarpt!



Igår hade vi besök av Conny & Frank och även Alvin & lilla Selma.
Idag har Thea, Majken & Sixten varit här. 

Imorn ska det regna har jag hört. Planerar eventuellt att olja in balkongbordet. Och när det har blivit liiiite varmare uta ska vi plantera lite blommor. Längtar tills man kan sitta på balkongen en varm sommarkväll, äta räkor, god sallad, baguetter och dricka rosé. 



På väg till Församlingsgården för lite lek...

mms_img38165 (MMS)

På väg till Församlingsgården för lite lek och pannkakslunch :-)


Sörger...

Har det lite jobbigt just nu. Våran hund dog igår. Vår söta, fina amerikanska cocker spaniel. Det är så hemskt. Det gick så fort. Jag hann inte säga hejdå ens. Det började i tisdags kväll. Hon andades konstigt. Flåsade och lät rassligt. Som om hon hade svårt att andas. Onsdagen var hon väldigt lat. Orkeslös. Orkade inte gå i trapporna. Bara en kort kort runda för att göra sina behov. Men hon var ändå med inne. Snabb att äta upp de barnen tappade på golvet osv. Åt sin mat utan problem. På torsdagen hämtade mamma henne för att ta med henne till veterinären på fredag morgon. Dom rötgade. Men såg inget fel på hjärtat. Trodde att det bara var förkylning/lunginflammation. Så hon fick en spruta mot det, penecillin av nå slag. Blev hemskickade och sa att vi skulle komma tillbaka på måndag för att titta om det blivit bättre. När de sen kom hem blev Benna genast sämre. Hon orkade inte ens stå på benen. Kräktes och blödde näsblod. De åkte tillbaka igen. Osäker på vad som sades då men de blev iaf hemskickade. Efter en stund blev hon ännu sämre. Hon kräktes och blödde näsblod hela tiden. Orkade inte ens hålla upp huvudet när hon skulle kräkas. Kissade och bajsade där hon låg. Ringde till Torkel och han sa att vi antingen skulle åka direkt till Strömsholm eller till honom för att ge henne en spruta så att hon skulle få somna in. De åkte för att plocka upp mig. Men när de hade kommit hit hade Benna redan somnat in.

Jobbigt. Både jag och mamma har ältat fram och tillbaka vad man hade kunnat gjort annorlunda för att kanske lyckas hålla henne vid liv eller för att hon inte skulle behövt lidit så de sista timmarna. Verkade först som om det var medicinens fel som gjorde att det gick så fort på slutet. Hade hon inte fått det kanske hon hade levt några dagar till.  

Torkel tog emot Benna idag i Smedjebacken. Han tar hand om henne. Fryser in och sedan kremerar. Hon ligger i sin korg, som får följa med henne hela vägen. Han visade mig röntgenbilderna. Och han såg direkt att det var en tumörknöl precis under hjärtat. Vi jämförde med en frisk hunds röntgenbild. Runt hjärtat (som är vitt) ska det vara svart på bilden. På Bennas bild var det inget svart alls. Vilket betydde att hon inte hade nån plats för luft. Hon kunde inte ta in syre, helt enkelt. Det var därför hon hela tiden kippade efter luft. Gårdagen blev säkert extra stressig för henne pga av alla veterinärbesök osv så att det till slut brast för henne. Vi hade inte kunnat rädda henne. Men om Maria hade sett tumörknölen så hade hon kunnat ge henne en spruta för att somna in, så hade hon inte behövt lida de sista timmarna. 

Nu är det som det är, och det gick ju trots allt väldigt fort. Hon somnade in i bilen. Hon slapp ett tredje besök hos veterinären. Och jag behövde inte ta beslut om vi skulle åka till Strömsholm eller ge henne en spruta. 

Men guuuud va jobbigt när hon låg där i bilen. Kom en granne och frågade om vi kunde flytta på bilen för den stod i vägen. Då brast det för mig och alla tårar kom forsandes. Han beklagade och lämnade oss ifred. Grät hela kvällen. Och nu när jag skriver om det. Julle försökte trösta mig. Jag försökte förklara för honom att Benna nu är borta. Hon har kommit till himlen, eller kanske blivit en fågel...vem vet? Svårt att förklara om döden! Han har inte frågat om henne. Han förstår nog inte. Tittade på Lady och Lufsen imorse. Lik Benna, säger han då. 

Grymt vad man saknar henne. Allt som hon gjorde. Sprang in i sovrummet så fort vi öppnade dörren på morgonen. Var nära på att hälla upp mat till henne idag. Det går ju av bara farten. Hennes matskål och bytta med foder står fortfarande kvar. Kopplet hänger vid dörren. Fick torka upp mat och smulor på golvet under Livias stol för första gången. Det kommer ju bli jobbigt! Julle som jämt matade henne vid bordet. Och sedan sa nu har jag ätit upp!

I tolv hela år har hon funnits hos mig. Hon har varit min allra bästa vän. Från när jag var 14 år. Hon har tröstat mig igenom jobbiga perioder. Vi har haft massor av kul tillsammans. Tränat lydnad. Gått agilitykurs. Varit på flera hundutställning - hon var en väldigt vacker och fin unghund. Fin hela livet. Ingen som trodde att hon var så gammal som hon faktiskt var. 

Känner dock lite dåligt samvete över de senaste åren. Sen barnen kom. Jag har inte haft lika mycket tid för henne. Hon blev att komma i 3:e hand. Tur att mamma har varit snäll och tagit hand om henne i jobbiga och stressiga perioder. Hoppas att hon kan förlåta mig och att hon tycker att hon har haft ett bra liv. 

Världens finaste hund.
"Benna" Petterssons Extra. 
2000/02/12 - 2012/05/04
♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥
Älskad och Saknad enormt mycket. 




Överkast



Nu äntligen har båda barnen fått sängöverkast från Gripsholm.
Hittade för halva priset, gillas skarpt!

Fanns inget som var lika stor som Julles säng (90×200) så köpte två små som jag tänkte att man kan sy ihop till ett stort, det är ju trots allt ett lapptäcke (!). Ska bli skönt att slippa allt grus och skit som hamnar i Julles sängkläder när han klättrar upp och ner för sängen hela tiden.

Softar...

Mannen är på bio med en kompis ikväll. Kul för han. Dom träffas allt för sällan tycker jag. Och Nicklas är så trevlig. Var som sagt på husvisning idag. Men tyvärr kom ingen "wow"-känsla denna gång heller. Fast däremot så tror jag Julle fick det. Helt plötsligt utbrast han "WOW!" när vi gick genom matsalsrum till vardagsrum. Dessutom bor hans kompis Alvin tvärs över gatan :)

Gjorde kors i taket igår. Gör det även ikväll. Livia har somnat av sig själv, på egen hand, två kvällar i rad! Så skönt. Speciellt för min rygg! 

Funderar hur jag ska frakta mina skor som jag sålt på tradera. Synd att man är så snabb att kasta skokartongerna när man har köpt nya skor. Kläder brukar jag bara slå in lite fint i plastpåsar, men det kan man ju inte gärna göra med skor...hur gör ni andra?

Funderar även på hur jag ska göra med mitt hår. Det är så förbaskat trist just nu. Livlöst. 

Har lite ont i halsen känner jag. Såhär tjock och slemmig. Och i näsan. Kände av det först igår kväll. Trist. Jag som tänkte komma igång med löpträningen för 2:a gången i år ;) Får bli lite ingefärsté och vila i soffan med Liza Marklunds bok. 



Vi leker på gården med nyinköpta gårdskrit...

mms_img20046 (MMS)

Vi leker på gården med nyinköpta gårdskritor och insektsburk. Julle bär stolt sin nya kepa :-) Snart ska vi cykla iväg och kika på ett hus, bara mannen kommer hem.


Nu åker båten i sjön! Nu är det sommar!

mms_img41906 (MMS)

Nu åker båten i sjön! Nu är det sommar!


RSS 2.0