Det blev en liten utflykt ikväll iaf. Livi...

mms_img41902 (MMS)

Det blev en liten utflykt ikväll iaf. Livia har varit feberfri hela dagen. Åkte till Näs och kollade på brasan, fiska fiskdamm, fika, kastade sten i vattnet och tittade på alla barn som sprang och lekte. Mys!


Tydligen så blev det en middagslur på sche...

mms_img41900 (MMS)

Tydligen så blev det en middagslur på schemat idag. Livia sover ute i vagnen. Jag lägger mig och läser den spännande boken Du gamla, du fria av Liza Marklund. Men först ska jag hänga upp tvätten och göra rent badrummet så kanske jag lyckas få J att ta ännu ett nattpass med våran söta lilla nattdemon :-)


På gården.

Vi kom hit i lördags. Åkte via Borlänge för att köpa ett skyddsnät till studsmattan. Men hittade inget som pasar. Det måste vara en väldigt speciell studsmatta vi har fått, den har nämligen 5st ben (!) och inte 4st som är standarden. Får se hur vi ska lösa det...
Vi har gjort rent möblerna på verandan. I år hänger det även en vimpel där, som jag köpte på Åhléns. Tyckte den var så söt :) Vi har klippt lite grenar osv. Igår var brorsan & Bea här. Polerade båten som vi ska dra hem på tisdag, som ska ner i Väsman. Johan har nämligen sagt att han och barnen ska åka båt hela sommaren, medan jag jobbar. (Det tror jag inte ett smack på!). 

Annars har vi haft fullt sjå att ta hand om en febrig och snuvig Livia. Vi har turats om att sova med henne på övervåningen. Eller rättare sagt turats om att inte sova med henne! Vill inte sova. Vill inte äta. 

Idag är det Valborg. Det blir en lugn sådan i år. Inget speciellt planerat.
Får se hur Livia mår på e.m/kvällen om vi ska åka iväg på nå´t äventyr...






Underhållning på HÖG nivå! Julle har stått...

mms_img17591 (MMS)

Underhållning på HÖG nivå! Julle har stått fastklistrad i fönstret över 1h och blåstirrat :-) Vi ska få ny och fräsch sand. Dom får mer än gärna vara kvar och gräva hela dagen!


Tradera!

Nu har mina skor hamnat på tradera:
http://www.tradera.com/finding.mvc/itemlisting?ftgnr=1579735
om det är någon här som är intresserad, så lägg ett bud vettja!

I övrigt så har vi en lugn dag. Promenerat till och från dagis. Barnen sover nu efter lunch.
När dom vaknar ska vi hälsa på Sofie och barnen Alvin och Selma.


Sådär ja, nu är vi lagliga också :-) Tog e...

mms_img67339 (MMS)

Sådär ja, nu är vi lagliga också :-) Tog en tur och hälsade på pappa på jobbet.


BLW-metoden

Vi låter Livia äta allt mer själv. Potatisbitar. Kokt majs, ärtor, broccoli, morötter, blomkål. Smörgåsbitar med nå gott på. Blodpuddingsbitar. Makaroner. Frikadeller. Så skönt att inte behöva mata henne hela tiden. Hon kan sitta och plocka i sig mat hur länge som helst. Nöjd och glad. Blir hon mätt så sopar hon allt ner på golvet! Hon har inte fått några tänder än. Men det går hur bra som helst. Hon tuggar för fullt ändå :) 

Detta kallas BLW-metoden. Baby-led weaning.
Ni kan läsa om det HÄR!



Helgen.

Våran helg har sett ut såhär:

05.00 Livia har vaknat. Myst en stund tills hon har tröttnat och vill ner och krypa på golvet. 

06.30 Efter lite lek och utfört diverse behov på pottan har det ätits gröt och smörgås. Julius vaknar strax därefter.

08.00 Livia blir trött och sover ca 1h. Mys med Julius i soffan.

09.30 Vi  har ätit frukost nr. 2 och sedan åkt ut till mormor & morfar i Sörvik. 

11.30 Efter lek och bus både inne och ute är det lunchdags. 

13.00 Livia sover igen ca 1,5h. Julius sov inget igår men idag fick även han sova 1,5h.

14.30 Barnen äter mellanmål. 

Igår åkte vi hem från Sörvik vid 15.30 och då hade vår älskade pappa kommit hem igen (trött trots 2 nätter på hotell??) . Idag ville jag ha med cykelkärran hem som har stått i Sörvik sedan Julle låg i magen..fniss. Vi har aldrig använt den. Har aldrig behövt använda den. Cyklade hem den idag med Julius i kärran. Så nu jäklar ska vi susa omkring överallt i Ludvika. Det kändes ju knappt att den satt på där bak. Gick mycket lättare än jag hade förväntat mig! Måste köpa en hjälm till Livia bara, för dom ska väl ha hjälm på sig?



Nu: ladda inför 2 gympass.

Nu: Sons of anarchy och räkchips :-) Det ...

mms_img67336 (MMS)

Nu: Sons of anarchy och räkchips :-) Det har blivit riktigt spännande du in i halva första säsongen.


Go morron, säger skitungen med ett leende ...

mms_img67334 (MMS)

Go morron, säger skitungen med ett leende på läpparna. Det hade värjt helt ok om inte klockan bara var 04.30! Det blir till att sova när brorsan är på dagis idag.


Upptagen.

Här är vi upptagna.
Johan är borta i 3 dagar tors-lör med jobbet.

Var på Lillkyrkan på f.m med Livia. Träffade Elin & Ludde. Hon har nyss fått körkort så hon fick en liten present. Chokladbollar a´la Julle i en söt liten glasburk...fniss. Tänkte att jag skulle bjuda dig på en biokväll, men du får säga till när det kommer nån film som du vill se, ok? :) 

På e.m var vi på Villgott. På vägen hem gick vi förbi hemmakväll och hyrde 3 filmer som jag kan titta på nu när det blir ensamt på kvällarna. Det blev Water for Elephants, Friends with benefits samt The change-up. Tjejfilmer som jag annars inte får hyra för Johan :)

Nu: poppa popcorn!

Tisdag

Idag är det tisdag. Vilket är min träningsdag. Blev lite löpning + ett Cx-pass. Bränner hårt i magen! Hade träningsvärk i 3 dagar efter förra passet (!). Underbart!!!

När jag kom hem hörde jag bara bus och skratt. Skönt. Livia brukar alltid gnälla så fort jag försvinner. Johan fick ta hand om nattningen medan jag njöt i badkaret. Har längtat sååååå efter att få ta ett bad. Men jag vet att om jag hör barnen skrika och gnälla och inte vill sova så kan jag inte slappna av. Livia är inne i en period då hon bara vill sitta upp i sängen och skriker så snabbt man går ut ur rummet. Just nu använder vi oss av buffmetoden samtidigt som vi håller ner henne så hon ligger kvar. Men får nog testa 5-minuters-metoden snart, för min rygg pallar inte att hänga över hennes säng längre. Hur som helst så lyckades Johan lägga barnen utan skrik ikväll. Och jag fick njuta av ett varmt bad. För första gången sedan innan Livia kom till världen. 

Fick även prova mina nya kroppsvårdsprodukter. Endast av ekologiska/naturliga råvaror!
Köpte på mig en del när vi var i Funäsdalen. Älskar butik Flava! Finns så mycket fint där. Kläder. Inredningsprylar. Kroppsvård. Smycken. You name it!



Badskum. Handtvål. Bodyscrub. Bodylotion.
Me like!

En bra kväll alltså.

Nya tag.

Var ju på jobbintervju innan påsken, om ni minns det. Precis efter att jag hade tatuerat mig. Det var på Systembolaget. Fick inte det jobbet. Vad kan jag skylla på? Många som sökte. Ingen bra idé att vara nytatuerad innan en intervju. Dåligt påläst. Nej, finns nog inget att skylla på egentligen. Jag gjorde väl dåligt ifrån mig. 

Ingen idé att hänga läpp för det! För imorgon ska jag på en ny intervju. Denna gång på Kommunen. Samma ställe där jag har jobbat tidigare. Som personlig assistent. Var egentligen sugen på att prova någonting nytt, för en gångs skull. Men på alla ställen som jag har sökt verkar dom vara otroligt sega på att bli klara med semesterscheman. Jag har ringt flera gången.

- Vi håller på och går igenom scheman och alla ansökningar, men är inte klara än.

- Ok, då återkommer jag nästa vecka, säger jag då.
- Ja, gör det!

Till slut orkade jag inte vänta längre. Jag vill ju veta NU om jag får jobba eller inte, eftersom Johan blir hemma från 1 juni. Jag ringde gamla chefen, The big boss. Hon blev överraskande glad och sa direkt att jag kunde få jobba hela sommaren. Så det verkar ju nästintill klart redan. Ska träffa bemanningen imorgon och skriva i pappren o.s.v. Det känns bra. Ska ändå bli kul. Dom är så góa alla som jobbar där.

Håller tummarna för att det ska bli bra nu!

Pärlplatta

Idag har vi varit på "Himlakul" på församlingsgården. Jätte många barn. Kul. För barnen. En annan blir döv. Och trött i huvudet. Mina barn har blivit experter på att skrika. Det skär i öronen! Verkligen varning för alldeles för hög decibel. Det är typ 85dB i 8h om dagen här hemma. Vilket är max för vad våra öron klarar av. Måste införskaffa fler hörselskydd. Eller munskydd till barnen. 

Det var inte det jag skulle skriva om just nu egentligen. Pysslet idag på kyrkis var att pärla.
Julius gjorde ett hjärta -  till mig så klart ♥



Köksprojekt.

Jag tycker om att vara på gården. Särskilt om jag får tid att utföra alla idéer som jag har. Finns så mycket som jag vill göra. Varje gång jag kommer dit kommer jag på nya saker som jag vill förändra. Småsaker som inte behöver ta så lång tid. Men det är svårt att få den där tiden när man har 2 småbarn. Samtidigt som mannen är ute och hugger ner träd i skogen. Men tro det eller ej. I helgen gav Johan mig den lilla tiden som jag behövde. Trots att vi hade båda barnen med oss. Vi åkte till stan och köpte tyg som jag sedan klädde om kökssoffan med. Fixade lite nytt i fönstret, orkidéer (plast eftersom vi sällan är där) och andra gardiner som jag fann i garderoben. Också målade jag om en hylla och ett tidningsställ. Soffan ska jag vid nästa tillfälle slipa och måla vit. 






Vi är på gården. Leker, pysslar och donar....

mms_img44614 (MMS)

Vi är på gården. Leker, pysslar och donar. Hoppas på att få upp studsmattan innan vi åker härifrån.


TJOHOOO

Säger vi här hemma!
ÄNTLIGEN. 

Gissa vad som händer medan pappa Johan är på gymmet ikväll?

Julle kissar i pottan. Kan ni fatta! 
Jag blev nästan mållös. Trodde inte att det var sant. Men visst var det kiss i pottan allt.
Vatten, säger Julle. Nej, du har ju kissat! Bravo. Tjohoooo!
Sen fick han spola ner det i toaletten :)

Här händer det grejer minsann!



Första krypstegen!



Idag på förmiddagen var jag på gymmet. Johan var hemma med barnen. 
Vad händer? Vad missar jag?
Så klart, Livias allra första krypsteg. Som jag har väntat på de där krypstegen. Också gör hon det när jag är borta! Hon kommer ju så klart även att ta sina första steg i sommar när jag är på jobbet. Jag kommer att  missa allt som hon gör för första gången. Det skär i hjärtat på mig! Min lilla flicka. Hon blir så stor nu. Allt går så otroligt snabbt nu.

Vill stoppa tiden varje dag! 

Hemma!

Nu är vi hemma igen. Skönt. Men tråkigt att det regnar. Samt att de fortfarande inte har sopat på gården. Att de ska vara så sega!? 

Vi hade en mysig påskafton med god middag på kvällen tillsammans med moster Anna, Per, Jacke och kusinerna Andreas och Isabella. Samt morbror Ronny och Bea. Trötta som vi småbarnsföräldrar är så blev det inte så sent. På påskdagen var det tänkt att vi skulle åka och titta på skoter-cross-tävling i Funäsdalen, mest för Julius skull, han hade nog gillat det, men så blev det inte. Han fick ta sig en lååång skotertur med morfar ist. sista för i år! sen bakade han och jag kladdkaka som vi mumsade på kvällen då vi fick besök av en annan Ludvikabo-familj. 

För er som undrar så blev det ingen slalomåkning för oss denna gång. Inte för någon i familjen. Men vi lyckades iaf få på Julle pjäxorna. Så dom provade han och gick omkring i både inomhus och utomhus. Stod på skidorna gjorde han också. Men bara i 2 sekunder. Sen blev det protest.



Idag har vi bara åkt bil. Packat upp. Handlat mat. Barnen fick bada tillsammans för första gången i badkaret. Då gick det till och med bra att tvätta håret på Julle (!) utan skrik och protest.

Johan är ledig även denna vecka. I morgon blir det nog en sväng till öppna förskolan. Det är fotografering där hela dagen. Tänkte se om det finns någon tid ledig så vi kan ta en familjebild :) Är nog hemma även på onsdag. Men sen åker vi till gården i Avesta i några dagar och njuter av lantlivet :)

Glad Påsk allesammans, önskar Livia med fa...

mms_img44607 (MMS)

Glad Påsk allesammans, önskar Livia med familj.


Mer pyssel...

Vi har gjort lite mer pyssel här i stugan. 
Ritat påskkort. Som jag tänkte att vi kunde dela ut till de få grannar vi har här. Men Julle vägrar att klä ut sig eller måla sig i ansiktet, och då känns det ju inge kul. Vi har även målat påskäggen till påskmiddán ikväll. Det är kul att pyssla. Ännu roligare nu när även Julle börjar tycka att det är lite roligt, iaf en stund :)




Påskägg.

Påskharen har varit här! Och till och med lämnat spår efter sig!
Jomenvisst, vi fann ett STORT ägg ute i snön.

Gissa vem som blev överraskad och glad...



Julius på skidor.



Julius har åkt skidor för första gången. I måndags stod han på dom lite utanför stugan. Han åkte ner för backen och jag tog emot honom. Det tyckte han var kul. Idag gick vi ner till spåret, som är strax nedanför stugan, och han fick prova att åka där. Går bra bara en kort stund, sen lessnar han ur. Men en kort stund, typ 10m, varje dag är ju bättre än ingenting :)



Påskpyssel.

Vi har haft väldigt växlande väder här uppe i fjällen.

Ena stunden är det strålande sol - vi skyndar oss ut för att få lite solljus på oss. Har åkt lite skidor. Julle har åkt skoter med morfar, som han tjatar att han vill göra heeeela tiden. Vi har solat lite i snögrottan som vi har byggt. 

Andra stunden är det snöstorm - då pysslar vi lite inne. Vi har målat påskfigurer. Julius är då fullt koncentrerad. Doppar penseln i ALLA färgerna innan han målar. Gul. Grön. Röd. Blå. Vit. Och svart. Men vad gör det. Den blir ju ändå världens finaste. Det är ju han som har gjort den!



RSS 2.0