Varning för Bajsinlägg!

Har haft lite fullt upp ett tag. Lille Julle har haft problem med magen, tarmarna. Vill inte bajsa. Rejäl förstoppning har det resulterat i. Han har inte bajsat av sig själv på sisådär snart 3 veckor tror jag. Det blir hårt, tjockt och trögt. Gör JÄTTE ont för honom att trycka ut. Så istället har han hållt sig. Knipigt igen. Vi har varit tvungna att ge honom microlax. Efter 1:a hände ingenting. Efter 2:a kom lite, lite. Efter 3:e brakade det till. Det gör verkligen jätte ont för honom. Även när han får microlax. Nu efter att han har fått det några gånger, förra veckan och igår, så vill han inte ens byta blöja för han tror att han ska få microlax i stjärten. Nu vill han varken bajsa eller byta blöjan. En ond cirkel har det blivit. Vi har även gett honom laktulos, 5 ml varje morgon. Vilket ska hjälpa tarmarna. Men det har inte hjälpt. Ringde sjukvårdsupplysningen igår. Dom sa att vi kunde öka på och ge honom 10 ml. Får se om det hjälper. Annars får vi åka till farbror doktorn! 

Hans mage har varit så himla stor. Som en fotboll. Efter tömningen igår blev den platt igen :)
Han har varit extremt gnällig också. Sprungit efter en hela tiden. Vill inte leka. Dom har märkt av det på dagis också. Inte så konstigt, han har ju ont i magen. 

Kan hända att detta började när Livia började sitta på pottan. Hon sitter på pottan ca 3ggr om dagen. Kissar och bajsar. Vi frågar om Julle vill sitta på pottan. Men vi tvingar honom absolut inte. Men det kanske påverkar honom psykiskt på något sätt.

Han äter iaf normalt i övrigt. Inge banan. Mycket päron och plommonpuré. Dricker mycket vatten.
Hoppas att det vänder nu och vi slipper åka till doktorn!

Kommentarer
Postat av: Emma

Usch då, stackars Julius :-(.. Arvid har också alltid vart hård i magen och haft ont när han bajsar. Nu går det bra för att han sitter på pottan och klämmer, men att försäka klämma ut en stenhårt korv i blöjan var ju omöjligt, det tog ju bara emot. Jag brukar sitta brevid pottan och "klämma" med honom, det går lättare då. Om han börjar klämma i blöjan så sätt honom på pottan även om ha inte vill (så gjorde vi iaf) och då kommer det ju när dom klämmer även om det gör ont, det måste ju ut. På Arre hjälper russin och vindruvor också. Hoppas han får ordning på det där snart, inget kul när det blir så där :-(.. Duktig Livia är som kissar & bajsar på pottan :-) Kram

2012-01-31 @ 13:36:21
URL: http://emmajohanbebis.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0