OCM-metoden

Min kära och góa vän Elin, berättade om denna metod som hon skulle prova.
Jag blev nyfiken och hängde på. 
 
Det är en ansiktsrengöringsmetod då man endast använder eteriska oljor. Alltså bort med alla krämer! 
Man blandar ricinolja med ex olivolja, rapsolja, mandelolja, solrosolja, jojobaolja eller vad ens hud nu tycker om. Ricinoljan rengör huden på djupet och man blir torr. Så har man väldigt torr hud ska man endast ha en liten del ricinolja i blandningen ca 10-20% och resten den andra oljan. Jag använder just nu mandelolja. Den är mjukgörande och doftar gott! 
 
Det man gör är att på kvällen när man ska tvätta sig tar man en tvättlapp/liten handduk och blöter den med hett vatten. Lägger den över ansiktet så att porerna öppnar sig. Upprepar det några gånger. Värmer lite oljeblandning mellan händerna och masserar in i ansiktet ganska länge. Efter en stund börjar det kännas som lite grus i ansiktet. Det är smuts från porerna som kommit upp. Ricinoljan har gjort sitt! Blöt tvättlappen igen med hett vatten och tvätta försiktigt av ansiktet. Om man blir lite torr efteråt kan man ta en liten klick olja (inte ricinolja) och smörjer in i ansiktet. 
 
Detta är det enda man behöver göra. På morgonen behöver man inte tvätta sig. Kan kännas lite konstigt i början då man är van vid det. Med det ska man alltså inte göra! Jag har kört med denna metod i 2-3 veckor och det känns jättebra. Har läst att en del har fått en finnexplosion efter ca 1 vecka, resultat av en utrensning. En del gör detta bara 1 gång/vecka, varannan kväll, man får prova sig fram till vad som känns bra.


Oljorna finns på ex. bodystore.com 
Om ni vill veta mer, googla!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0