sjukstuga

Natten till igår började båda barnen att hosta, rassliga i halsen och fick feber. Livia blev sämre tyckte jag och fick alvedon. Men hon lät hemsk i luftrören. Kunde inte skrika utan kom pipande ljud och torrhostade hela tiden...ungeför som falsk krupp. Julius var hängig och ville inte äta, men lät som vanligt i halsen.

Ringde till vårdcentralen angående Livia. Funderade om hon kunde ha RS-infektion. Dom sa att vi skulle åka till barnakuten i Falun så att en riktig barnläkare fick undersöka henne. Vi kom dit runt 17-tiden och behövde inte vänta så länge. Hon hade då 39.1 graders feber så fick alvedon. Läkaren undersökte, men tyckte att hon andades bra på egen hand och trodde att det bara var förkylning. Bebisars luftrör är så smala och när dom sväller vid förkylningar så märks det mer än på t.ex en 2-åring eller en vuxen. Var läkarens förklaring. Om vi tyckte att hon blev sämre skulle vi kolla på hennes mage och se hur hon andades...om hon ansträngde sig vid in- & utandning. Hon var så duktig och skrek ingenting. Flinade och charmade alla sköterskor :)

Så tillbringade jag och Livia fredagskvällen...

Natten till idag sov Johan på soffan. Livia sov bredvid mig, vaknade titt som tätt, åt, fick näsdroppar och fick alvedon. Hon tömde även tarmen totalt, en veckas mat måste det ha varit. Johans säng fick saneras mitt i natten :) Skönt för henne, mindre trevligt för oss!

Idag har varit ungefär lika som igår. Kan tycka att Livia har varit lite sämre i luftrören emellanåt, speciellt när hon blir ledsen och inte kan skrika som vanligt, då låter det som om hon inte får någon luft alls. Men när hon vilar och sover andas hon ganska normalt igen. Hon har ingen snuva egentligen, utan det är luftrören som är krassliga också har hon feber. Och hon har inte lika stor aptit som i vanliga fall. Äter lite då och då och försöker få i henne lite vatten också för att hon inte ska bli slemmig i halsen.

Korta stunder medan Livia har sovit har jag försökt hinna med att julpynta lite. Har aldrig varit såhär tidig förut, men hinner inte göra det nästa helg och vill för en gångs skull ha pyntat till första advent. Så gardiner är strykta och upphängda samt adventsljusen är på köksbordet. Får fortsätta pyntandet i morgon.


Sjuklingar tittar på "ratatouille" :)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0