Besök hos doktorn.

För nån månad sedan när vi var på gården i Avsta fick Julius falsk-krupp på natten. Han fick svårt att andas när han sov. Rasslig i halsen och skällhosta. Det var riktigt läskigt! Det bara kom som en blixt från ovan liksom. Väckte honom och försökte få i honom vatten. Blev inge bättre. Ringde sjukvårdsupplysningen och dom sa åt oss att åka in till akuten. Mitt i natten. Vi åkte in och Julius fick kortison och andas in ånga genom en mask. Dagen efter fick han förkylningssymptom, hosta & snuva.

I natt fick han ett anfall igen, men det var lite lindrigare så vi åkte inte in till akuten. Han fick nässpray och fick sitta upp en stund i mitt knä. Det ska även hjälpa att gå ut med barnet en stund och andas frisk luft. Stannade hemma från dagis och tog sovmorgon. Inga förkylningssymptom hade han denna gång. Fick tid hos doktorn på e.m han lyssnade på lungorna, tog stick i fingret och allt såg bra ut.

Fick utskrivet hostmedicin och kortison mot falsk-krupp som vi kan ge han när han får anfall, för att slippa åka in till akuten mitt i natten. Slipper vi vara oroliga när vi är i fjällen nästa vecka!



Kommentarer
Postat av: Lovisa

Usch, det där lät läskigt. Hoppas att det inte dyker upp något mer! Kram på er!

2011-03-30 @ 22:06:43
URL: http://lollolovisa.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0